Un nou radar NATO va incepe sa functioneze in sudul Ungariei

home camp2
home camp2
home camp2

radar natoUn nou radar NATO va incepe sa functioneze in sudul Ungariei, la Medina, incepand de miercuri dimineata, a anuntat marti ministrul ungar al apararii, Csaba Hende, cu prilejul ceremoniei de inaugurare, transmite MTI citata de Agerpres.

Radarul 3D de la Medina va fi cea de-a treia instalatie de acest tip care va acoperi spatiul aerian al Ungariei, pe langa cele de la Bankut, in nordul tarii, si de la Bekescsaba, in sud-est.

Noua statie radar va contribui la apararea spatiului aerian nu doar al Ungariei, ci si al intregii Aliante Nord-Atlantice, a subliniat ministrul ungar.

Lucrarile la aceasta instalatie, care inlocuieste tehnologia sovietica in functiune din 1987, au inceput in octombrie 2012 si au costat peste 1 mld. de forinti (3,2 milioane de euro). NATO a acoperit in proportie de 94% cheltuielile de constructie ale instalatiei si va furniza finantare pentru operatiunile acesteia pentru urmatorii 18 ani, a precizat Hende. Echipamentul a fost livrat de compania italiana Selex ES.

Prezent la ceremonie, Koen Gijsbers, directorul general al Agentiei de Informatii si Comunicatii a NATO, a declarat ca Alianta a instalat in total opt radare in Cehia, Polonia si Ungaria.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *