Un nou seism, ce a avut magnitudinea de 6,1, s-a produs in Mexic

PNL

Un nou seism, ce a avut magnitudinea de 6,1, s-a produs sambata in sudul Mexicului si a fost resimtit in capitala Ciudad de Mexico, la doar patru zile dupa cutremurul de pamant cu magnitudinea de 7,1 care a facut aproape 300 de morti in aceasta tara, a anuntat Institutul seismologic mexican, citat de AFP, informeaza AGERPRES.

Epicentrul noului seism, care s-a produs la ora 12.53 GMT, a fost localizat in statul Oaxaca din sudul Mexicului, a precizat institutul, care estimase intitial ca acest cutremur a avut magnitudinea de 6,4.

Noul seism, al carui epicentru a fost mai indepartat fata de capitala in comparatie cu cel al cutremurului din 19 septembrie, a fost resimtit in Ciudad de Mexico, insa Protectia Civila a anuntat ca nu au fost raportate deocamdata pagube materiale.

Luis Felipe Puente, directorul national al Protectiei Civile, a publicat un mesaj pe Twitter: “Pentru moment, nicio paguba nu a fost raportata. Ne vom continua activitatea de supraveghere”.

In capitala Ciudad de Mexico, operatiunile de cautare a eventualilor supravietuitori, efectuate intr-un ritm sustinut in ultimele patru zile, au fost intrerupte in momentul activarii alertei de cutremur, care i-a scos pe multi rezidenti din casele lor. Unii dintre ei, inca traumatizati dupa cutremurul de marti, nu si-au ascuns sentimentele de teama si ingrijorare.

“Dumnezeule, ai mila!”, a striga Teresa Martinez, o femeie in varsta de 74 de ani in timp ce alerga pe strada.

“De aceasta data, nu am simtit pamantul miscandu-se. Poate ca am inceput sa ne obisnuim dupa ultimul seism”, a declarat, putin mai calm, Pablo Martinez, care si-a parasit locuinta foarte repede, purtand-o in brate pe fiica lui in varsta de sase ani.

Alerta a fost ridicata in Ciudad de Mexico dupa aproximativ o ora de la producerea seismului.

Cel mai recent bilant al cutremurului de marti a ajuns la 298 de victime, din care 160 in Ciudad de Mexico, 73 in statul Morelos si 45 in Puebla. Acel seism s-a produs la exact 32 de ani dupa un cutremur care a devastat Mexicul in 1985 si a facut peste 10.000 de morti. Potrivit anumitor estimari, bilantul real ar fi fost de aproape 30.000 de persoane decedate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2