Un nou vaccin impotriva virusului papilloma uman va oferi o protectie mai buna

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

O echipa de oameni de stiinta austrieci a realizat un nou vaccin impotriva virusului papilloma uman (HPV), capabil sa ofere o mai buna protectie impotriva infectiilor, conform unui material publicat de Xinhua, relateaza Agerpres.

Cel mai eficient vaccin de pana ofera o protectie de 70% impotriva cancerelor cervicale si respectiv de 90% fata de verucile genitale provocate de HPV. Cercetatori de la Clinica de Dermatologie din cadrul Vienna General Hospital (AKH) sustin ca au obtinut un vaccin mai bun.

“Acum putem demonstra ca am obtinut, in urma unor experimente realizate pe soareci si iepuri, o protectie solida impotriva a 20 de variante ale virusului HPV care dureaza pana la 2 ani dupa vaccinare”, conform coordonatorului acestui studiu, Reinhard Kirnbauer.

Reinhard Kirnbauer are o bogata experienta in domeniul studiilor privind vaccinurile anti-HPV. Aceste vaccinuri sunt bazate pe generarea unor corpusculi asemanatori din punct de vedere genetic corpurilor virale, care sunt injectati alaturi de un adjuvant imunostimulator, pentru ca organismul sa creeze anticorpii necesari luptei impotriva acestui virus.

Capsida L2 din compozitia vaccinului (capsida este invelisul de natura proteica al virusurilor, cu rol protector si de fixare pe celulele sensibile) produce un raspuns imunitar mai slab decat capsida L1, dar are o acoperire mult mai larga. Ei au reusit sa sintetizeze corpusculi pseudo-virali cu capsida L1, dar cu o insertie din capsida L2 si apoi au adaugat substanta adjuvanta, imunostimulatoare pentru a produce noul vaccin.

Experimentele realizate pe animale au avut rezultate excelente, noul vaccin oferind protectie extinsa impotriva corpurilor virale care provoaca afectiuni oncologice, imunizand organismul impotriva tulpinilor HPV care provoaca veruci genitale sau ale pielii dar si impotriva carcinomului cu celule scuamoase.

In etapa urmatoare, echipa de medici austrieci va trece la testarea acestui nou vaccin pe voluntari umani.

In prezent, o companie farmaceutica testeaza un alt vaccin impotriva virusului papilloma care este eficient in cazul a 9 tipuri de tulpini virale. Vaccinul la care lucreaza echipa austriaca ofera protectie fata de actiunea a 20 de tulpini virale HPV.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2