Un ofiter de marina ucrainean, ucis de un militar rus

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Un militar rus a ucis duminica un ofiter de marina ucrainean in Crimeea, peninsula in Marea Neagra alipita la mijlocul lunii martie la Rusia, in urma unui referendum ce nu a fost recunoscut de catre comunitatea internationala, acesta fiind unul din cele cateva decese raportate de cand Rusia a preluat controlul peninsulei, relateaza Interfax-Ukraina si Reuters citate de Agerpres.

Informatia a fost confirmata de catre Ministerul ucrainean al Apararii. ‘Noi confirmam moartea unui ofiter ucrainean in localitatea Novofedorovka’, in estul Crimeii, potrivit serviciului de presa al Ministerului Apararii de la Kiev, care nu a oferit mai multe detalii.

In acelasi timp, expertul Dmitri Timciuk, seful Centrului de studii politice si militare din Kiev, scrie pe pagina sa de Facebook ca ‘duminica, in jurul orei 23:45, cu doua focuri de la mica distanta, sergentul Zaitev E.S. l-a impuscat in camera sa dintr-un camin /pentru militari/ pe maiorul K.din unitatea nr.1100, care se pregatea de evacuarea pe continent’.

Acesta mai scrie in postarea sa ca un alt ofiter ucrainean, capitanul A.Ermolenko, care se afla in aceeasi camera, a fost batut si luat in custodia trupelor ruse.

Conform informatiilor expertului citat, corpul neinsufletit al ofiterului ucis a fost luat de asemenea de fortele ruse.

Moartea ofiterului ucrainean a fost confirmata si de seful Centrului pentru mass-media al Ministerului Apararii Ucrainei pentru Crimeea, Vladislav Selezniov. Acesta spune ca, duminica seara, in urma unui conflict intre ofiteri ucraineni si militari rusi a fost ucis cu o pusca automata maiorul ucrainean Stanislav Karacevski. Crima a avut loc la etajul cinci al unui camin unde era dislocat personalul bazei aeriene ucrainene Saksk.

Celalalt militar ucrainean, capitanul Artiom Iarmolenko se afla in custodia Departamentului rus de ancheta din Sevastopol. Ambii ofiteri ucraineni au cate doi copii minori si urmau sa plece din peninsula la 9 aprilie. In momentul altercatiei, ofiterii ucraineni nu aveau arme asupra lor, mai precizeaza responsabilul Ministerului ucrainean al Apararii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1