Un om al strazii in varsta de 52 de ani a obtinut un loc la prestigioasa Universitate Cambridge

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un britanic in varsta de 52 de ani care de multi ani traia pe strada vanzand exemplare din ziarul ‘Big Issue’ a fost acceptat la prestigioasa universitate britanica Cambridge, potrivit ziarului The Guardian citat joi de EFE, informeaza AGERPRES.

Dupa ani lungi fara sa aiba un acoperis deasupra capului, Geoff Edwards a fost acceptat in elitistul centru academic unde va studia Literatura engleza.

Lectura, marea pasiune a lui Geoff descoperita cu ajutorul parintilor sai in vremea cand locuiau in Liverpool, l-a ajutat de-a lungul anilor sa-si mentina moralul in lungile perioade in care si-a pierdut locul de munca, a lucrat ocazional ca sezonier in agricultura, a fost in somaj, a cazut in depresie si a ramas fara locuinta.

Acum acest hobby l-a ajutat sa fie admis intr-una dintre cele mai bune universitati din lume.

„Nu pot spune ca asta mi-am dorit dintotdeauna, pentru ca nici macar nu visam sa ajung la universitate”, a declarat ziarului britanic. El a recunoscut totusi ca dupa ce a trait atata timp pe strazile din orasul Cambridge ‘este un privilegiu’ sa poata trece dincolo de portile universitatii.

Tatal sau a fost postas iar mama lui a lucrat ca functionara la un birou, insa casa lor era mereu plina de carti. Barbatul a povestit ca erau putine perspective de munca in Liverpool, asa ca a decis sa plece la Cambridge, fara vreun gand insa sa ajunga la facultate.

In Cambridge a locuit in mai multe camine atunci cand avea posibilitatea, sau pe strada, adunand carti din biblioteci sau din librarii caritabile ca o modalitate de a scapa de realitatea vietii sale precare.

Cu ajutorul unor organizatii de binefacere, el a inceput sa vana exemplare din ‘Big Issue’, un ziar avand ca tema persoanele fara acoperis care vor sa se reintegreze in piata muncii si in societate.

Potrivit The Guardian, Geoff a inceput in urma cu trei ani un curs la unul din colegiile din Cambridge, obtinand note maxime la toate materiile, astfel incat tutorele sau l-a indemnat sa incerce sa obtina un loc la universitate, unde in cele din urma a fost admis.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2