Un oras european va construi o conducta subterana pentru a transporta berea direct din fabrica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Orasul Belgian Bruges a aprobat joi planurile urbanistice pentru constructia unei retele subterane de conducte de bere, in incercarea de a elimina poluarea provocata de camioanele de livrare, scrie Mashable.

Conducta ar urma sa conecteze beraria istorica De Halve Maan cu o fabrica de imbuteliere aflata la o distanta de 3 km, ceea ce ar elimina problema celor 500 de camioane care traverseaza strazile inguste ale orasului in fiecare an.

Beraria De Halve Maan este una dintre cele mai importante atractii turistice din Bruges, fiind inscrisa pe lista Patrimoniului International UNESCO. Peste 100.000 de turisti viziteaza in fiecare ani obiectivull istoric. Totusi, rezidentii orasului Belgian au devenit ingrijorati din cauza zgomotului produs de camioane si de descarcarea lazilor de bere, care este amplificat de strazile cu piatra cubica.

Beraria s-a oferit sa finanteze constructia conductei.

”Ideea s-a nascut din ingrijorarea locuitorilor pentru calitatea vietii si a mediului, nu din ratiuni economice”, a declarant Xavier Vanneste, directorul producatorului de bere.

Conducta va urma sa livreze peste 5,5 tone de bere pe ora si va reduce si timpul necesar berii sa parcurga traseul pana la fabrica de imbuteliere.

”Berii ii vor trebui numai 10-15 minute pentru a ajunge la fabrica de imbuteliere”, a adaugat Vanneste.

Sursa: ZF.roMashable

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole