Un pakistanez a fost condamnat la moarte pentru blasfemie pe Facebook

Reclame home 1
Reclame home 1

Un pakistanez a fost condamnat la moarte pentru blasfemie pe Facebook, au anuntat sambata avocatii sai, o prima condamnare de acest fel bazata pe acuzatii provenind din reteaua sociala, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Judecatorul Shabbir Ahmad Awan a anuntat verdictul la Bahawalpur, oras la circa 600 de kilometri sud de Islamabad, considerand ca Taimoor Raza este vinovat ca l-a insultat pe profetul Mahomed, a facut cunoscut procurorul Shafiq Qureshi.

Taimoor Raza a avut o disputa pe Facebook cu privire la islam cu o persoana care s-a dovedit a fi un membru al ministerului pakistanez antiterorist, a informat avocatul apararii, Rana Fida Hussain.

Oficialul respectiv a depus plangere impotriva lui Taimoor Raza bazandu-se pe comentariile pe care acesta le facuse pe reteaua sociala.

Avocatul a sustinut ca clientul sau este nevinovat si ca va face apel.

Blasfemia este un subiect extrem de sensibil in Pakistan, tara musulmana conservatoare, unde chiar acuzatii nedovedite pot infierbanta populatia, ducand la acte de linsaj sau alte violente.

Un baiat in varsta de zece ani a fost ucis, iar alte cinci persoane ranite luna trecuta intr-un atac asupra unui comisariat de politie comis de o multime dezlantuita care vroia sa linseze un hindus acuzat de blasfemie. Acesta ar fi publicat o poza considerata incendiara pe reteaua sociala.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole