Un parlamentar maramuresean ia atitudine. Banderola alba, in semn de protest, la lucrarile Parlamentului

PNL

Advertorial politic

CNAIR a publicat pe pagina institutiei stadiul proiectelor aflate in implementare la nivel national pe mai multe tronsoane de drum. Din Maramures figureaza deja celebrul DN18, cu portiunile Baia Mare – Sighetu Marmatiei si Moisei – Iacobeni (care este impartit in 3 loturi).

Ambele tronsoane au termen de finalizare 2018, dar, conform raportului Companiei, sansele de a se taia panglica anul acesta sunt minime. Problema o reprezinta, in primul rand, banii. CNAIR nu are alocate de la buget suficiente fonduri pentru a termina lucrarile. Lotul Baia Mare – Sighetu Marmatiei este finalizat in proportie de 93%, ceea ce ar crea premisele de a fi terminat in acest an. Doar ca lucrarea e platita in proportie de 80% si nu exista fonduri in buget pentru continuarea lucrarilor. Investitia, inceputa in 2011, era programata initial a fi finalizata in 2015. Ea a fost amanata pentru 2017, cand, din lipsa de fonduri, a primit un alt termen de incheiere a lucrarilor, 2018.

Situatia este calificata de deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, ca fiind una nefavorabila dezvoltarii judetului. „Suntem un judet la marginea intereselor PSD, si asta se vede. Nu suntem cuprinsi in proiecte aflate in derulare pe autostrazi sau drumuri rapide. La DN 18 se lucreaza din 2011 si sunt sanse minime sa fie terminat in acest an, dupa ce din 2015 se tot amana finalizarea lucrarilor din lipsa de bani. Aeroportul e nefunctional de doi ani. In aceste conditii e greu ca judetul sa evolueze economic. Am facut interpelari nenumarate la Guvern pe situatia de la aeroport. Ultima am depus-o acum 3 zile. Saptamana viitoare voi inregistra una legata de infrastructura rutiera. Din opozitie nu pot decat sa presez prin acest instrument. Iau in calcul radicalizarea demersurilor. Intentionez sa fiu prezent la lucrarile Parlamentului cu o banderola alba pe brat, in semn de protest pentru ceea ce se intampla la aeroport si pe DN 18, sau sa cer o audienta la primul ministru, la care voi invita toti primarii localitatilor traversate de tronsoanele aflate in reparatii”.

Pe portiunea Moisei-Iacobeni lucrarile sunt executate in procente ce variaza, pe cele trei loturi, intre 70% si 55%. Lotul I, Moisei – Borsa, unul extrem de circulat, are un grad de executie de 58%. Stadiul platii este de 55%. Pentru celelalte doua loturi stadiul platilor este sub 40%. „Buget insuficient efectuarii platilor catre antreprenor in 2018”, se arata in nota CNAIR.

Biroul de presa al USR Maramures

Sursa foto: maramedia

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. Bonis

    Baietii astia de la USR,daca vreti ca maramuresenii sa va ia in seama,atunci organizati proteste in fata CJ MM si CL MM,pentru ca sa faca nepriceputii astia parcuri industriale,sa aiba oamenii de lucru si perspective pentru cei care vor sa se repatrieze.

    Reply
  2. dinu

    cr… sorosist si m… pe deasupra, ia studiaza putin si vezi istoricul alocarilor de bani de la guvern catre judet si vezi care e situatia cu psd si vezi cum a fost cu ceilalti, nu ti-e rusine sa minti ca ordinarul?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1