Un patron chinez acorda o prima salariatilor pentru fiecare kilogram in minus

home camp2
home camp2
home camp2

Patronul unei mici intreprinderi din China, preocupat de faptul ca unii din salariatii sai sunt supraponderali, i-a convins pe mai multi dintre ei sa tina regim oferindu-le o prima pentru fiecare kilogram in minus, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

Wang Xuebao, care conduce Kingtian Consulting, un cabinet de consultanta din Xian, ofera 200 de yuani (26 euro) pentru fiecare kilogram in minus, a explicat el joi intr-o declaratie telefonica pentru AFP.

“De la inceputul lui martie, 20 de salariati au participat. Cea mai mare prima a fost de 2.000 de yuani”, in cazul unei salariate foarte motivate care a pierdut 10 kilograme in doua luni, a afirmat Wang.

Patronul a povestit ca ideea de a oferi aceasta prima pentru fiecare kilogram in minus i-a venit constatand ca meseria de consultant este prea sedentara.

“Angajatii nostri muncesc la birou toata ziua si nu fac suficienta miscare. Am remarcat ca multi dintre ei sunt supraponderali si am avut ideea de a-i incuraja sa faca mai multa miscare”, a spus el.

“Nu trebuie doar sa ne multumim sa crestem cifra de afaceri, trebuie sa fim atenti la sanatate. Iar asta se va simti in calitatea muncii”, a spus el.

Odata cu ameliorarea nivelului de viata si a raspandirii modului de alimentatie occidentala, chinezii au luat in greutate. Barbatii au luat in greutate 3,5 kg in medie intre 2002 si 2012, iar femeile 2,9 kg, potrivit unui studiu al Comisiei nationale pentru sanatate si planning familial publicat in 2015. In prezent aproape 10% din populatie sufera de obezitate.

Wang Xuebao, care intentioneaza sa mentina prima pe durata intregului an, s-a declarat surprins de viteza cu care salariatii lui au slabit, in timp ce el insusi nu a putut castiga prima, mentinandu-si greutatea.

“Rezultatul ma mira pentru ca eu insumi am incercat sa scad in greutate. Nu este usor sa alergi in fiecare zi”, a recunoscut el.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *