Un piton de 5,2 metri, capturat in Florida

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cercetatorii din Florida au capturat un piton de dimensiuni gigantice, folosind tehnici inovatoare, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Potrivit Rezervatiei Nationale Big Cypress, care a facut anuntul duminica, in interiorul reptilei, capabila sa inghita un cerb, au fost descoperite 73 de oua.

Cu o lungime de 5,2 metri si o greutate de 64 de kilograme, acest exemplar de piton este unul dintre cele mai mari prinse vreodata in sudul Floridei, au indicat reprezentantii acestei rezervatii, aflate la nord de Parcul National Everglades.

Cercetatorii au descoperit reptila, plasand transmitatoare radio pe pitoni masculi, care le-au permis astfel localizarea femelei.

“Echipa noastra nu doar elimina serpii invazivi, ci si colecteaza date pentru cercetare”, au precizat oamenii de stiinta, adaugand ca aceste reptile reprezinta o “amenintare semnificativa pentru fauna salbatica”.

Pitonul birmanez a fost considerat o specie invaziva de cand a aparut pentru prima data in regiune in anii ’80. Guvernul SUA a interzis importul acestora in 2012 deoarece erau considerati prea periculosi.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2