Un porumbel voiajor a fost vandut cu 1,25 milioane de euro in Belgia, un record mondial

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Un porumbel voiajor antrenat in Belgia, vedeta a unui concurs de columbofilie, a fost vandut duminica cu peste 1,25 milioane de euro in cadrul unei licitatii on-line, devenind pasarea cea mai scumpa din lume din specia ei, relateaza luni AFP, informeaza AGERPRES.

Site-ul specializat Pigeon Paradise (Pipa) a anuntat recordul mondial obtinut de Armando, un porumbel flamand de sex masculin apartinand crescatorului Verschoot Joel, unul dintre cei mai renumiti din tara.

“Nimeni nu se astepta ca pragul magic de 1 milion de euro sa fie depasit. Suma finala (a vanzarii) este de 1.252.000 milioane de euro”, a declarat Pipa fara a preciza identitatea cumparatorului.

Potrivit agentiei de stiri Belga, este vorba despre un cetatean chinez, care “cu siguranta va folosi porumbelul in scop reproductiv, pentru a da nastere la noi campioni”.

Interesul colectionarilor chinezi pentru porumbeii voiajori a aparut in urma cu cativa ani si a condus la o crestere a preturilor pentru acesti “campioni”, a caror performanta consta in a se intoarce primul acasa, instinctiv, dupa ce a parcurs uneori distante de sute de kilometri.

Cu radacini in Belgia, dar si in Olanda sau in nordul Frantei, traditia concursurilor de porumbei voiajori se afla in declin, insa interesul asiaticilor i-a acordat o noua sansa in unele regiuni.

Potrivit Pipa, cel mai scump porumbel din istoria vanzarilor pe internet a fost pana acum “New Bliksem”, vandut cu 376.000 de euro in noiembrie anul trecut de proprietarul belgian Gaby Vandenabeele.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1