Un proiect artistic din Austria a inlocuit gazonul unui stadion cu o padure alcatuita din 300 de copaci

PNL

O padure alcatuita din 300 de copaci adulti a inlocuit gazonul perfect tuns al unui stadion din orasul austriac Klagenfurt, joi, in cadrul unui proiect artistic care doreste sa sublinieze pericolele generate de distrugerea mediului inconjurator, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

Desi aceasta instalatie artistica a fost planuita inca din urma cu sase ani, initiatorul sau, curatorul elvetian Klaus Littmann, spune ca inaugurarea proiectului “For Forest” a ajuns sa coincida cu actuala dezbatere despre urgenta actiunilor climatice.

“Sincronizarea este stranie”, a declarat el in fata reporterilor reuniti in Klagenfurt.

Klauss Littmann s-a inspirat pentru acest proiect dintr-un desen al artistului austriac Max Peintner, ce prezinta un stadion de mari dimensiuni, din tribunele caruia spectatorii privesc spre o padure interioara, in loc sa urmareasca traditionalul joc de fotbal.

Cu ajutorul arhitectului peisagist italian Enzo Enea, Klaus Littmann a folosit in acest proiect 300 de mesteceni, plopi, stejari, larici, brazi si alte specii de copaci.

Copacii – cultivati in pepiniere – au varste de aproximativ 50 de ani si inaltimi de 15 metri.

Stadionul din Klagenfurt, ce are o capacitate de 30.000 de locuri, va fi deschis pentru public, cu acces gratuit, pana pe 27 octombrie. Vizitatorii vor putea sa admire padurea din tribunele arenei. Pentru a proteja copacii, accesul vizitatorilor in acea padure va fi interzis.

Echipa locala de fotbal, Austria Klagenfurt, care evolueaza in a doua divizie austriaca, va trebui sa joace meciurile de pe teren propriu pe un alt stadion, care are o capacitate mai mica.

Partidul Libertatii din Austria, o formatiune politica de dreapta, a criticat proiectul si pe organizatori, sustinand ca reprezinta “un abuz asupra unui stadion” si invocand cantitatea mare de apa ce va fi utilizata pentru udarea copacilor.

Dupa incheierea proiectului, cei 300 de copaci vor fi plantati in proximitatea stadionului si vor alcatui “o sculptura permanenta si vie”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1