Un restaurant iranian ce imita marca lantului american de tip fast-food KFC a fost inchis

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

kfcUn restaurant iranian ce imita marca lantului american de tip fast-food KFC a fost inchis la Teheran, cu ordin de la politie, informeaza marti mass-media iraniene, citate de AFP, transmite Agerpres.

“Politia a inchis restaurantul pentru ca nu avea autorizatie si a folosit o falsa licenta”, a anuntat pe site-ul sau Clubul tinerilor jurnalisti, care depinde de televiziunea de stat a Iranului.

Localul, care se numea ‘KFC Halal’ dar nu avea nicio legatura cu marca americana, a fost inaugurat in urma cu numai trei zile.

Posibilitatea deschiderii de lanturi americane de restaurante fast-food, in mod concret McDonald’s si KFC, a dat nastere la o ampla dezbatere publica in Iran, unde mass-media conservatoare denunta o posibila autorizare a activitatii acestor retele.

“Niciun lant american de tip fast-food nu are restaurante in Iran”, a declarat marti Ali Fazeli, presedintele Camerei de meserii si profesii din Iran, citat de Irna.

“Produsele alimentare ale KFC iranian nu au nicio legatura cu KFC american. Conform directivelor formulate de Ghidul Suprem, ayatollahul Ali Khamenei, nu vom elibera nicio autorizatie marcilor occidentale in acest sector alimentar”, a spus el.

“Restaurantele care vor folosi insemnele lanturilor americane de fast-food vor fi imediat inchise”, a avertizat un alt responsabil al Camerei de meserii si profesii, Mahmoud Shokri.

Numele de McDonald’s este deja inregistrat in Iran, insa marca fast-food nu poate sa aiba activitate pentru ca nu este inscrisa in registrul comertului care depinde de autoritatea judiciara a tarii.

Marti, ayatollahul Khamenei a indemnat la ‘vigilenta’ in fata SUA, care vor incerca sa ‘infiga cutitul in spatele Iranului, cu prima ocazie’, in pofida acordului nuclear cu marile puteri.

In septembrie, el a atentionat deja autoritatile iraniene cu privire la infiltrarea ‘politica si culturala’ a SUA, pe care a calificat-o drept mai periculoasa decat ‘infiltrarea economica si in domeniul securitatii’. ‘Obiectivul dusmanului este ca poporul iranian sa-si abandoneze idealul revolutionar si sa-si piarda puterea’, a spus Khamenei.

Ghidul Suprem, care are ultimul cuvant de spus in marile probleme ale tarii, denunta in mod regulat SUA, o tara calificata si acum drept “marele Satan”.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2