Un rinocer dintr-o specie rara s-a intors in Nepal dupa ce fusese dus de viituri pana in India

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un rinocer dintr-o specie pe cale de disparitie dus de viituri anul trecut pana in India a fost returnat parcului national din Nepal care il gazduia, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

Oficialii au descoperit duminica rinocerul – o femela in varsta de circa 20 de ani – in apropierea unei zone protejate din statul indian Bihar si l-au tranchilizat, a declarat Bed Kumar Dhakal, directorul Parcului National Chitwan din sudul Nepalului.

“Ulterior, am transportat-o cu un camion si dupa ce a fost adusa pe malul raului Narayani, am pus-o intr-o barca de lemn si i-am dat drumul in parc”, a explicat el.

La operatiune au participat 35 de experti in fauna salbatica si sute de localnici, a adaugat acesta.

Potrivit lui Dhakal, acest caz ridica la 11 numarul de rinoceri adusi inapoi in Nepal, dupa ce fusesera luati de ape si dusi pana in zona indiana a granitei, dupa inundatiile devastatoare din 2017.

Potrivit acestuia, exista planuri pentru a aduce inapoi inca doi rinoceri aflati in aceeasi situatie.

Cu o populatie de rinoceri ajunsa in prezent la 645 de exemplare, Nepalul si-a castigat aprecierea activistilor pentru drepturile animalelor, dupa ce autoritatile au depus eforturi pentru dublarea numarului acestora, grav afectat de braconaj, in timpul celor 10 ani in care tara s-a aflat in razboi civil (1996-2006).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *