Un rinocer dintr-o specie rara s-a intors in Nepal dupa ce fusese dus de viituri pana in India

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un rinocer dintr-o specie pe cale de disparitie dus de viituri anul trecut pana in India a fost returnat parcului national din Nepal care il gazduia, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

Oficialii au descoperit duminica rinocerul – o femela in varsta de circa 20 de ani – in apropierea unei zone protejate din statul indian Bihar si l-au tranchilizat, a declarat Bed Kumar Dhakal, directorul Parcului National Chitwan din sudul Nepalului.

“Ulterior, am transportat-o cu un camion si dupa ce a fost adusa pe malul raului Narayani, am pus-o intr-o barca de lemn si i-am dat drumul in parc”, a explicat el.

La operatiune au participat 35 de experti in fauna salbatica si sute de localnici, a adaugat acesta.

Potrivit lui Dhakal, acest caz ridica la 11 numarul de rinoceri adusi inapoi in Nepal, dupa ce fusesera luati de ape si dusi pana in zona indiana a granitei, dupa inundatiile devastatoare din 2017.

Potrivit acestuia, exista planuri pentru a aduce inapoi inca doi rinoceri aflati in aceeasi situatie.

Cu o populatie de rinoceri ajunsa in prezent la 645 de exemplare, Nepalul si-a castigat aprecierea activistilor pentru drepturile animalelor, dupa ce autoritatile au depus eforturi pentru dublarea numarului acestora, grav afectat de braconaj, in timpul celor 10 ani in care tara s-a aflat in razboi civil (1996-2006).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2