Un român a câștigat premiul MIT pentru prototipul unei măști de protecție

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Worldface- Side view of an African man

Un român din Cluj-Napoca, Ciprian Burzo, a câștigat un concurs organizat de MIT (Massachusetts Institute of Technology) cu masca sa de protecție. Prototipul Social Mask, conceput de acesta, a câștigat premiul cel mare la competiția organizată de MIT, informează spotmedia.

Creația lui Ciprian Burzo este una minimalistă și transparentă, cu un biosenzor încorporat, care se poate conecta la orice smartphone. Aceasta integrează senzori de temperatură și un sistem de ventilație cu filtru”, arată MIT.

Cel mai important, masca detectează posibilitatea de infectare cu noul coronavirus. Practic, ”știe” dacă în apropiere este cineva care suferă de coronavirus, arată The Calvert Journal.

Cei care o poartă vor putea să monitorizeze numărul de agenți patogeni din aer. Datele colectate de biosenzor vor fi folosite atât pentru a localiza alți utlizatori ai măștii din proximitate, cât și pentru a calcula riscul de infectare cu coronavirus.

„Ar trebui să știm cine este infectat în proximitatea noastră și să avem informații pe telefonul mobil despre ceea ce biosenzorul a detectat pe baza particulelor. Acestea sunt, cu siguranță, câteva dintre caracteristicile măștii viitorului.”, a declarat câștigătorul competiției de la MIT Media Lab, Ciprian Burzo.

FOTO MIT Media Lab

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2