Un roman, condamnat la inchisoare pe viata in Cambodgia pentru trafic de droguri

home camp2
home camp2
home camp2

Un cetatean roman a fost condamnat marti de un tribunal din Cambodgia la inchisoare pe viata pentru trafic de droguri, informeaza Xinhua, transmite AGERPRES.

Romanul Adrian-Calin Varadi, in varsta de 40 de ani, a fost arestat pe 14 august 2016 pe aeroportul international din Phnom Penh, la sosirea din Brazilia, avand ascunse in bagaj 4,96 kg de cocaina.

Impreuna cu Varadi a fost condamnat si cetateanul nigerian Chukwuemeka Ibe, 35 de ani, arestat in aceeasi zi in timp ce astepta in camera de hotel sa-i fie predate drogurile, pe care urma sa le transporte in tara vecina Thailanda.

Cei doi au fost inculpati pentru ”transport ilegal de droguri”, in baza legii cambodgiene privind drogurile, se precizeaza in sentinta citita de judecatorul Im Vannak de la tribunalul municipal din Phnom Penh.

”Instanta a decis sa-i condamne pe fiecare la inchisoare pe viata si la plata unei amenzi de 40 milioane de riel (10.000 de dolari)”, se arata in sentinta.

La procesul desfasurat luna trecuta, Varadi si-a recunoscut vinovatia. In schimb, nigerianul s-a declarat nevinovat, sustinand ca nu stia ca in pachetul pe care urma sa-l primeasca se aflau droguri.

Potrivit legislatiei cambodgiene, termenul in care condamnatii pot face recurs este de o luna.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *