Un roman din patru va detine un autoturism in anul 2020

PNL

Un roman din patru, respectiv 24,9% din populatia tarii, va detine un autoturism in anul 2020, fata de 19,3% in 2011, potrivit estimarilor privind gradul de motorizare al Romaniei, incluse in Master Planul General de Transport, conform Agerpres.

‘Gradul de motorizare din Romania se afla inca la niveluri relativ inferioare, ceea ce inseamna ca este de asteptat ca acesta sa creasca semnificativ in viitor. In anul 2011, 19,3% din populatie detine un autoturism, procent ce creste la 24,9% in anul 2020’, se arata in Raportul asupra definirii problemelor, care face parte din Master Planul General de Transport, lansat spre dezbatere publica.

Potrivit unui grafic inserat in document, gradul de motorizare va continua sa creasca pana la peste 35% in anul 2030.

Odata cu cresterea gradului de motorizare, se va reduce dependenta populatiei de transportul public, mentioneaza autorii studiului.

‘Aceasta reducere a pietei captive modifica dinamica sectorului de transport public, existand o crestere a competitiei sectorului rutier generata de populatie, care are un autoturism disponibil pentru a efectua calatoria. De vreme ce numarul de autoturisme achizitionate creste, sectorul feroviar trebuie sa-si imbunatateasca serviciile oferite doar pentru a-si mentine cota de piata’, se precizeaza in Master Plan.

Scenariul de referinta pentru anul 2020 contine si estimarea potrivit careia numarul de calatorii cu trenul se va reduce cu 20,8%.

‘Reducerea de 20,8% in numarul de calatorii efectuate cu trenul este indusa de cresterea gradului de motorizare si de investitiile aflate in derulare la nivelul retelei de autostrazi, ceea ce determina cresterea atractivitatii pentru calatoriile cu autoturismul. Calatoriile cu autobuzul sunt prognozate a creste usor cu 1,3%.

Ca si calea ferata, sectorul de transport cu autobuzele va fi afectat negativ de cresterea gradului de motorizare, dar va beneficia de investitiile in dezvoltarea retelei de autostrazi, ceea ce conduce la imbunatatirea timpilor de parcurs. Calatoriile cu autoturismele sunt prognozate a creste cu 15,2%, ceea ce reflecta cresterea gradului de motorizare si amploarea investitiilor in reteaua rutiera aflate in derulare’, mai spune documentul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1