Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs in Filipine

Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs vineri intr-o regiune sudica din Filipine, fara sa produca insa, potrivit informatiilor disponibile pentru moment, raniti si pagube materiale, a anuntat o agentie guvernamentala filipineza, citata de DPA si titrata de Agerpres.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 92 de kilometri sud-est de orasul Governor Generoso din provincia Davao Oriental, la peste 1.000 de kilometri sud de capitala tarii, Manila, au precizat specialistii de la Institutul de Vulcanologie si Seismologie din Filipine (Phivolcs). Seismul a fost resimtit cel mai puternic in localitatea invecinata, Mati City, au afirmat expertii filipinezi. Mii de oameni i-au iesit in mare graba din cladirile din Davao City, unde seismul a fost de asemenea resimtit, insa nu au fost raportate deocamdata pagube materiale.

Filipine se afla in Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii unde se produc aproximativ 90% din totalul seismelor de pe Terra. Pe 22 aprilie, 16 persoane au fost ucise si alte 80 accidentate dupa un cutremur de pamant cu magnitudinea 6,1, care s-a produs in provinciile din nordul tarii, fiind resimtit si la Manila. In ziua urmatoare, un cutremur cu magnitudinea 6,5 a zguduit estul statului Filipine, unde 10 persoane au fost ranite.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1