septembrie 24, 2021

Un senior din sistemul de protectie speciala al DGASPC Maramures a implinit 100 de ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Lulu Ionescu, un senior gazduit la Centrul de Ingrijire si Asistenta Poienile de Sub Munte, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, a implinit in data de 14 februarie venerabila varsta de 100 de ani.

La ceas aniversar, in Centrul de la Poienile de Sub Munte a fost  o atmosfera de sarbatoare pentru ca cei 100 de beneficiari, alaturi de directorul general al DGASPC, Alina Coste Madaras, personalul centrului si oaspetii sositi de la Consiliul Judetean Maramures l-au aniversat pe Lulu Ionescu cu un tort si cateva cadouri surpriza, se arata pe site-ul DGASPC Maramures.

Toti cei prezenti, inclusiv unii consilieri judeteni din cadrul Comisiei pentru sanatate, munca si solidaritate, familie si asistenta sociala, dar si primarul din Poienile de Sub Munte, Stefan Oncea, i-au urat sanatate si i-au cantat beneficiarului traditionalul La multi ani!

“E un moment emotionant, pentru ca pe langa varsta inaintata, Lulu este si un om cu caracter puternic si o dorinta de a trai extraordinara. El e dovada vie ca omul poate invinge orice obstacol in viata. (…)”, a spus Alina Coste Madaras.

Lulu Ionescu a fost supranumit de cei care l-au cunoscut „omul care sfideaza moartea”, deoarece s-a nascut cu o boala foarte grava si avea o speranta de viata de doar cativa ani. Insa el a reusit sa uimeasca lumea medicala prin longevitatea sa.

Lulu a starnit interesul unei echipe de la National Geographic, care a venit in Maramures si a prezentat lumii acest caz medical inedit. Lulu Ionescu a ajuns la Poienile de Sub Munte in anul 1959. De atunci, niciun apartinator nu s-a interesat de soarta sa. Angajatii centrului si cadrele medicale sunt singura lui familie, mai precizeaza cei de la DGASPC.

Vlad HERMAN

Sursa foto: dgaspcmm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2