Un singur parlamentar maramuresean reactioneaza: Buget „in moarte clinica” pentru Barajul Runcu

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Marea problema a PSD-ALDE  este lipsa de viziune in actul guvernarii. Majorarea bugetului de cheltuieli creaza un deficit urias prin nesustinerea politicii de crestere a veniturilor. Parghia corecta, sanatoasa, o reprezinta incurajarea investitiilor. Cele doua partide au castigat alegerile pe un program electoral in care la capitolul investitii se vorbea de: mii de km de autostrazi si drumuri nationale, 8 spitale reginale si unul metropolitan sau alte obiective de infrastructura importante pentru Romania. Dupa un an si jumatate investitiile sunt aproape zero, iar Romania inregistreaza unul dintre cele mai mare deficit bugetar la nivelul UE.

Politica de sustinere a investitiilor se vede cel mai bine pe plan local. Maramuresul are in derulare proiectul de la Runcu. Un baraj care ar asigura necesarul de apa pe toata zona Maramuresului Istoric, in amonte de baraj, si suplimentarea debitelor pentru Baia Mare si Baia Sprie. Dupa ce in ultimii 7 ani fondurile pentru investitii au fost reduse drastic, ar fi necesar ca pentru finalizarea lucrarii la termen, 2020, sa se aloce in cei trei ani ramasi o suma totala de 155 de milioane de lei.

„Am facut o interpelare Ministerului Apelor si Padurilor pe aceasta tema, solicitand, inainte de repartizarea bugetului catre ministere, sa tina cont de nevoile care sunt la investitia de la Runcu. O spun cu regret, Guvernul nu mi-a inselat asteptarile in raspuns. Sumele alocate sunt derizorii. Ori e rea vointa, ori nu mai sunt bani in buget”, a comentat subiectul deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.

In raspunsul oferit parlamentarului, ministerul de resort vorbeste de sume infime, fata de necesar, pentru baraj. „Pentru obiectivul de investitii „Acumularea Runcu” au fost aprobate in 2018 credite bugetare in valoare de 5 milioane de lei si, suplimentar, fonduri in valoare de 5 milioane de lei din sursele proprii ale Administratiei Nationale „Apele Romane””.

„Suma reprezinta 20% din cat s-a fundamentat pentru anul acesta si 7 % din ce ar trebui alocat pana in 2020! Nu pot sa cataloghez decat neserioasa politica Guvernului, care duce la intarzierea realizarii investitiei. In ritmul acesta sunt necesari inca 14 ani de santier. Investitia de la Runcu e in moarte clinica, muribundul e tinut in viata cu cate o injectie cu adrenalina”, a spus Durus.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2