Un site creat de poliţia din Noua Zeelandă pentru a raporta încălcarea ordinelor de izolare a picat la doar câteva ore după ce a fost lansat

PNL

Un site creat de poliţia din Noua Zeelandă pentru a raporta încălcarea ordinelor de izolare a avut atât de mult succes, încât a picat la doar câteva ore după ce a fost lansat, au informat luni autorităţile locale, preluate de AFP, titreaza Agerpres.

Acest arhipelag din Pacificul de Sud intrase recent într-o perioadă de izolare de patru săptămâni pentru a opri răspândirea noului coronavirus, în cadrul căreia neozeelandezilor li s-a cerut să rămână în case şi să păstreze o distanţă de doi metri unul de altul dacă îşi părăsesc domiciliul.

Şeful poliţiei din Noua Zeelandă, Mike Bush, a declarat că site-ul www.police.govt.nz/105support, lansat duminică după-amiază, a fost atât de popular, încât a picat temporar.

“Am primit 4.200 de semnalări de la persoane care credeau că alţii nu respectă regulile de izolare”, a precizat Bush, adăugând că acest număr impresionant de denunţuri “arată cât de hotărâţi sunt neozeelandezii să-i facă pe toţi să urmeze recomandările”.

Printre încălcările raportate s-a numărat o petrecere la care au participat circa 60 de persoane într-un hostel din Queenstown, un oraş extrem de turistic din Insula de Sud, dar şi câteva cazuri de călători care îşi continuau călătoria cu rulota, în pofida recomandării de izolare.

Premierul Jacinda Ardern şi-a încurajat compatrioţii să folosească site-ul, în special pentru a denunţa magazinele care cresc preţurile.

Până în prezent, Noua Zeelandă, cu o populaţie de circa cinci milioane de locuitori, a înregistrat 552 de cazuri de COVID-19 şi un deces în urma contractării noului coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1