Un star din ”Game of Thrones”, pe afisul unui film despre atacurile teroriste din Copenhaga

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Actorul danez Nikolaj Coster-Waldau, unul dintre starurile serialului ”Game of Thrones”, va fi prezent pe afisul unui film despre atacurile teroriste comise la Copenhaga in 2015, a anuntat distribuitorul acestui lungmetraj, potrivit AFP, relateaza Agerpres.

Interpretul personajului Jaime Lannister din celebrul serial de televiziune il va interpreta pe Rico, un politist, membru al echipei de interventie care l-a identificat pe autorul atacurilor teroriste.

„Filmul este inspirat din evenimente reale legate de atacul terorist care a vizat un centru cultural si sinagoga din Copenhaga in februarie 2015”, a anuntat compania SF Studios intr-un comunicat.

Pe 14 februarie 2015, Omar El-Hussein, un tanar danez de origine palestiniana in varsta de 22 de ani, care jurase credinta Statului Islamic, a deschis focul cu o arma de asalt asupra unui centru cultural din Copenhaga unde se desfasura o dezbatere despre religie si libertatea de exprimare. In urma acelui atac terorist, si-a pierdut viata regizorul de film documentar Finn Norgaard. Atacatorul a fugit apoi de la locul atacului armat. In timpul noptii, tanarul a atacat marea sinagoga din oras, ucigand un evreu de 37 de ani, Dan Uzan, care asigura paza pe durata desfasurarii unei ceremonii religioase Bar Mitzvah. Atacatorul a fost ucis cateva ore mai tarziu in timpul unui schimb de focuri cu fortele de ordine.

„Cred ca este important sa spunem aceasta poveste, cat inca ne-o mai aducem aminte, o datoram victimelor”, a declarat regizorul Ole Christian Madsen pentru saptamanalul Weekendavisen.

„La scara mondiala, evenimentele se desfasoara din ce in ce mai rapid. Cred ca acum este momentul oportun” pentru a relata cele intamplate, a adaugat cineastul, recunoscand ca i s-a reprosat ca nu a lasat sa treaca mai mult timp inainte de a demara acest proiect. Pelicula prezinta activitatile zilnice ale lui Omar El-Hussein, ale celor doua victime ale acestuia si ale politistului pe parcursul celor doua saptamani care au precedat comiterea atacurilor teroriste din capitala daneza. Filmarile au fost realizate in secret, iar pelicula urmeaza sa fie lansata pana la sfarsitul anului.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole