Un student a fost muscat de o vipera in Masivul Retezat

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Un student in varsta de 27 de ani, care desfasura activitati de cercetare in Rezervatia Stiintifica Gemenele, din Masivul Retezat, a fost muscat de o vipera, tanarul fiind salvat in cursul noptii trecute dupa ce i-a fost administrat ser antiviperin si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Deva, a informat marti Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, relateaza Agerpres.

Incidentul a fost anuntat luni seara, in jurul orei 21,00, pe numarul de urgenta 112, o echipa formata din cinci salvamontisti reusind sa ajunga in locul in care se afla studentul dupa circa trei ore de mers pe jos, din cauza reliefului accidentat.

“La fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciul Judetean Salvamont Hunedoara format din cinci salvatori montani. De asemenea, la fata locului a fost directionat si un echipaj SMURD — Terapie Intensiva Mobila”, se arata intr-un comunicat al ISU Hunedoara, remis AGERPRES.

La momentul sosirii echipajelor la fata locului, victima era constienta si prezenta muscaturi la nivelul gleznei.

Dupa acordarea primului ajutor, salvamontistii l-au transportat pe tanar cu o targa speciala pana in locul in care a putut fi predat echipajului SMURD. Aici victima a primit ser antiviperin, a fost stabilizata hemodinamic si transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Deva.

“Recomandam pe aceasta cale persoanelor care desfasoara activitati in zonele montane sa acorde maxima atentie regulilor specifice de protectie, cu atat mai mult cu cat in aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate si dupa o perioada mai mare de timp”, se mai arata in comunicatul ISU Hunedoara.

Tanarul este cea de-a doua persoana muscata de o vipera la munte, in ultimele zile, dupa ce o cioban de 65 de ani, care se afla cu turma de oi in zona Retezatului Mic-Soarbele, a suferit un incident similar pe 7 iulie. Pentru salvarea barbatului a fost necesara interventia unui elicopter SMURD, potrivit Agerpres.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2