Un studiu britanic tinteste depistarea precoce a bolii Alzheimer

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

depresieUniversitatea din Oxford a anuntat luni ca un studiu de referinta ar putea fi lansat pentru identificarea unor biomarkeri prezenti in stadiul incipient al bolii Alzheimer, in incercarea de a imbunatati rata de succes a studiilor clinice in vederea elaborarii de tratamente impotriva acestei maladii, informeaza agentia de presa Xinhua.

In stadiul incipient al bolii Alzheimer, o persoana ar putea sa nu aiba simptome evidente, ceea ce face foarte dificil diagnosticul si tratamentul. Noul studiu, condus de cercetatorii de la Universitatea din Oxford, va viza caracteristicile masurabile, cunoscute sub numele de biomarkeri, care pot detecta foarte devreme aparitia bolii.

Studiul intitulat “The Deep and Frequent Phenotyping” va recruta 250 de voluntari iar testele vor fi implementate pe parcursul a 12 luni. Unii dintre participantii vor avea riscul de a dezvolta boala Alzheimer, in timp ce altii nu vor fi considerati cu risc, potrivit universitatii.

In timpul testelor, dispozitivele portabile vor fi folosite astfel incat cercetatorii sa poata avea informatii detaliate privind miscarea si mersul voluntarilor, precum si o imagistica retiniana sofisticata.

“Daca putem identifica biomarkerii prezenti in acest stadiu foarte timpuriu, am avea sansa sa tratam boala mai devreme, ceea ce este vital daca dorim sa prevenim deteriorarea memoriei si gandirii oamenilor”, a spus Simon Lovestone, conducatorul cercetarii si profesor la Universitatea din Oxford.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *