Un tablou pictat de Adolf Hitler, care infatiseaza o fosta iubita a dictatorului, va fi scos la licitatie in Germania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un portret in ulei, despre care se presupune ca a fost pictat de dictatorul nazist Adolf Hitler si in care este infatisata o fosta iubita a acestuia, va fi scos la licitatie saptamana viitoare la un pret de pornire de 60.000 de euro, a anuntat joi o casa de licitatii din Germania, potrivit Reuters, informeaza AGERPRES.

Tabloul, cu dimensiunile 63×48 cm, semnat ”A. Hitler, 1916”, o reprezinta pe Charlotte Lobjoie, o frantuzoaica pe care Hitler a cunoscut-o in timp ce se afla pe frontul din Franta in Primul Razboi Mondial, potrivit lui Werner Maser, un expert in biografia lui Hitler.

Pictura ”Portretul unei fete”, realizata pe panza de sac, avand urme de deteriorare, a fost cumparata de industriasi flamanzi in jurul anului 1967, se precizeaza intr-un comunicat al casei de licitatii Weidler din Nürnberg.

Casa de licitatii sustine ca se afla in posesia unor documente care atesta faptul ca tabloul a fost expus in galerii de arta din Japonia.

Panza infatiseaza, intr-un cadru asemanator zonelor rurale, o tanara cu o esarfa rosie, asezata lejer pe cap, care ii umbreste cea mai mare parte din chip. Fata tine in mana o furca si este imbracata intr-o camasa deschisa la culoare, descheiata de la gat in jos, lasand sa i se vada partial sanii.

Maser – decedat in 2007 – este autorul mai multor carti despre Hitler in care incearca sa ofere o perspectiva asupra psihologiei liderului nazist, prin examinarea atenta a desenelor, scrisorilor si insemnarilor sale.

Hitler s-a indeletnicit cu pictura in anii ’20, inainte sa ajunga la putere si sa conduca Germania in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. In timp ce trupele sovietice se apropiau de cartierul sau general din Berlin, dictatorul si iubita sa, Eva Braun, s-au sinucis in aprilie 1945.

In 2015, casa de licitatii Weidler a vandut o acuarela infatisand castelul Neuschwanstein din Bavaria, semnata ”A. Hitler” si atribuita dictatorului nazist – pentru suma de 100.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2