Un tablou reprezentand ”Cascada Cailor” a fost oferit presedintelui Consiliului Judetean de catre Fundatia Uniunea Hutulilor

Reclame home 1
Reclame home 1

O donatie speciala a fost facuta vineri, 26 mai 2017, executivului Consiliului Judetean Maramures, de catre Fundatia Uniunea Hutulilor din Romania. Vasile Popovici, presedintele Uniunii si director al Caminului Cultural din Repedea a aratat ca a ales sa doneze un tablou presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, in semn de apreciere pentru tot ajutorul pe care institutia CJ l-a aratat comunitatii ucrainene de-a lungul timpului.

”Tabloul a fost realizat in anul 2016, in cadrul Taberei Internationale de Creatie organizata de Fundatia Uniunea Hutulilor din Romania, aflata patronajul Consulatului General al Romaniei la Cernauti. Tabara de creatie a avut loc in Repedea, Maramures, bucurandu-se de participarea unor pictori de seama, iar proiectul a fost finantat de Consiliul Judetean.

Dintre pictorii prezenti ii amintim pe Andriy Cebekin, presedintele Academiei Nationale de Arta si Arhitectura din Kiev, Igor Lutenko, profesor la Institutul de Arte din Mukacevo, artist al poporului, Zoltan Mycika, pictor, artist al poporului ucrainean, Ioan Bodnar si Radu Bercea, membri ai Uniunii Artistilor Plastici. Tabloul pe care am ales sa il donam Consiliului Judetean Maramures si presedintelui Consiliului Judetean, Gabriel Zetea este pictura realizata de un coleg de armata, Irimia Viorel din Moinesti, membru al Uniunii Artistilor Plastici, care in tabara din editia 2016 a surprins in tablou Cascada Cailor, un punct turistic de mare atractie din Borsa.

Si, in semn de apreciere pentru tot ajutorul pe care Consiliul Judetean Maramures il arata comunitatii noastre, am decis sa facem o donatie de suflet”, a declarat presedintele Uniunii Hutulilor din Romania, Vasile Popovici.

Prsedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a multumit pentru aceasta donatie deosebita, dorindu-le artistilor mult succes in toate proiecte viitoare.

”Consiliul Judetean Maramures a sustinut si va continua sa sustina proiectele culturale, iar investitiile facute in evenimente care au ca punct central arta si frumosul sunt necesare intr-o societate aflata in plina dezvoltare. Doresc sa le multumesc reprezentantilor Uniunii Hutulilor din Romania pentru acest tablou impresionant prin expresivitatea culorilor si mesajul transmis, dat fiind faptul ca, la fel ca orice maramuresean, consider ca Borsa si Cascada Cailor reprezinta, alaturi de alte embleme ale Maramuresului, puncte de atractie speciale pentru turistii care aleg sa viziteze judetul nostru. Tabloul va fi pus la loc de cinste, in cabinetul presedintelui Consiliului Judetean”, a declarat seful administratiei judetene, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2