Un tablou semnat de Caravaggio, considerat pierdut de mai multe secole, va fi licitat la Toulouse

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Un tablou atribuit pictorului italian Caravaggio, descoperit in urma cu cinci ani intr-un pod, va fi scos la licitatie in data de 27 iunie in orasul francez Toulouse, cand ar putea obtine pana la 150 de milioane de euro (170 de milioane de dolari), potrivit expertilor din domeniul artei, relateaza Reuters, titrat de Agerpres.

Pictura, expusa in prezent la Colnaghi Gallery din Londra, a fost realizata in 1607 si o infatiseaza pe eroina biblica Iudita in timp ce il decapiteaza pe generalul asirian Holofern.

„Iudita taind capul lui Holofern” a fost gasit de proprietarii unui imobil din Toulouse in 2014 in timp ce reparau o spartura in mansarda. Desi prezinta cateva deteriorari minore, pictura s-a conservat, in mod surprinzator, in stare buna, potrivit expertului in domeniul artei Eric Turquin.

Turquin a spus ca tabloul, care a stat in pod ”cel putin 100 de ani”, a trecut printr-un proces complex de analiza, tinut initial secret, pentru stabilirea autenticitatii.

„Dupa cinci ani de analiza, munca, discutii… acum, ca stim cu siguranta ca este vorba despre o pictura de Caravaggio, o vom scoate pe piata”, a mai spus Turquin.

Este posibil ca tabloul sa trezeasca un real interes printre cumparatorii din afara granitelor Europei, a precizat specialistul.

„Aceasta pictura este foarte importanta deoarece Caravaggio este un mare artist, pe care generatia noastra il intelege si de la care au ramas doar 65 de tablouri”, a mai spus Turquin, a carui agentie a analizat tabloul inca de la descoperirea sa.

„In cadrul operei sale, acest tablou este fundamental… Inventeaza ceva nou… creeaza tablouri obscure care vor deveni operele ultimilor sai ani, cei mai buni, credem, cei mai tragici, cei mai tulburatori… cei mai moderni”, a spus expertul.

Acest tablou este cel de-al doilea dedicat de Caravaggio decapitarii lui Holofern de catre Iudita. Prima pictura dateaza aproximativ din anul 1600 si se afla expusa la Palazzo Barberini din Roma.

Foto: newsartent

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2