Un tanar a cazut in gol, aproximativ 45 m. Incidentul s-a petrecut in fisura Zorilor de pe Dealul Minei, deasupra Lacului Albastru, din Baia Sprie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Echipa de prim raspuns de la Salvamont Maramures a intervenit in cursul serii de ieri dupa ce un tanar, de 26 de ani, a cazut in fisura Zorilor de pe Dealul Minei, deasupra Lacului Albastru, din Baia Sprie.

Tanarul a cazut in gol aproximativ 45 de metri. Caderea i-a fost atenuata de bucatile de stanci, iesite, de care s-a lovit. Pentru a fi scos din rapa salvamontistii au coborat pe franghii, atat ei cat si materialele necesare pentru imobilizarea si extragerea barbatului.

Dan Benga, sef Salvamont Maramures: “Echipa de prim raspuns a ajuns in aproximativ 18 minute la locul incidentului constatand faptul ca tanarul, de 26 ani, a cazut intr-o fisura – rapa de aproximativ 40-45 metri adancime, iar extragerea lui necesita tehnici speciale de coborare cu targa UT 2000, targa lopata si celelalte echipamente de salvare constand in corzi, blocatoare, tehnici de rapel, tractionari si lansari multiple. Ulterior membrii echipei de prim raspuns au constatat ca acesta avea leziuni la nivelul capului, membrului superior stang, membrului inferior stang, la nivelul bazinului, cu pierdere de cunostinta, si cu o stare generala precara.”

Benga a mai precizat faptul ca datorita terenului extrem de dificil si a unei inclinatii de peste 35grade, avand unele locuri unde era plan vertical, iar stanca era extrem de fragila, desprinzandu-se in bucati mici, care puneau in pericol siguranta salvatorilor, operatiunea de extragere s-a derulat extrem de precaut si a durat in jur de 1 ora si 45 minute.

In jurul orei 22.30, tanarul a fost predat echipajului SMURD.

Foto: Salvamont Maramures
ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2