Un tanar australian a castigat Campionatul mondial de rezolvare a cubului lui Rubik

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Rubiks_revenge_scrambledAustralianul de 19 ani Feliks Zemdegs a castigat a doua oara titlul de campion mondial la rezolvarea cubului lui Rubik. La concursul desfasurat duminica el a reusit in 5,695 secunde sa aseze uniform culorile pe cele sase fatete ale prismei ludice inventate in 1974 de sculptorul si profesorul de arhitectura maghiar Erno Rubik, informeaza luni Reuters si 7sur7.be citate de Agerpres.

Performanta lui nu a depasit-o totusi pe cea a americanului Collin Burns, detinator al incredibilului record de 5,25 de secunde, realizat anul trecut. Zemdegs a mai castigat acest campionat in 2013, cu timpul de 7,36 de secunde.

Campionatul Mondial al disciplinei a avut loc in acest an in metropola braziliana Sao Paolo. Pe langa categoria principala au mai figurat in competitie turneul de rezolvat cubul Rubik cu picioarele sau cel pe nevazute.

Primul campionat mondial de rezolvare a cubului Rubik a avut loc la Budapesta in 1982. Concursul, care se desfasoara odata la doi ani, atrage participanti din lumea intreaga.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *