Un telefon care i-a apartinut lui Hitler, vandut in SUA cu 243.000 de dolari

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un telefon care i-a apartinut lui Adolf Hitler, gasit in buncarul ‘Führer-ului’ dupa caderea regimului nazist si pastrat din 1945 intr-o geanta de piele, a fost vandut duminica la o licitatie in SUA cu suma de 243.000 de dolari, relateaza EFE.

Casa Alexander Historical Auctions a vandut celui mai bun ofertant acest aparat istoric, la licitatia desfasurata in Chesapeake City (Maryland), un orasel pitoresc de mai putin de 600 de locuitori scaldat de raul Delaware.

Telefonul descris in catalog drept “arma cea mai distructiva care a trimis milioane de oameni la moarte”, a fost scos la vanzare alaturi de alte obiecte militare la un pret estimat intre 200.000 si 300.000 de dolari.

Aparatul, confectionat din bachelita de firma germana Siemens, a ajuns in mainile unui colectionar privat din SUA al carui nume nu a fost dezvaluit. Telefonul a fost pastrat in geanta de piele a britanicului Ranulf Rayner, 82 de ani, care l-a mostenit de la tatal sau, brigadierul Ralph Rayner, poate primul militar ne-sovietic care a patruns in buncarul lui Hitler.

Telefonul pe care Hitler l-a primit de la Wehrmacht (fortele armate naziste) si pe care l-a folosit in ultimii doi ani ai celui De-al Doilea Razboi Mondial (1939-1945), era original de culoare neagra, dar a fost vopsit in rosu.

Pe spatele sinistrului obiect se citeste clar numele lui Adolf Hitler cu litere mari, alaturi de care sunt gravate o acvila si o zvastica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *