Un tezaur de fosile datand din urma cu peste 500 de milioane de ani, descoperit in China

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O echipa de paleontologi a descoperit in China un tezaur de fosile aflate in stare buna de conservare datand din urma cu 518 milioane de ani, printre care se numara peste 50 de grupuri de animale care nu au fost descrise pana in prezent, precum unele tipuri de meduze artropode si alge, relateaza Xinhua, potrivit Agerpres.

Fosilele recent descoperite formeaza un ansamblu cu o mare abundenta si diversitate de specii, ce poate rivaliza cu siturile din perioada cambriana descrise anterior, precum Burgess Shale din Canada si Chengjiang din sud-vestul Chinei, se arata in studiul publicat joi in jurnalul Science. Aceste fosile au potentialul de a oferi o serie de informatii utile pentru intelegerea evolutiei primelor animale. Oameni de stiinta de la Universitatea de Nord-Vest din China au prelevat 4.351 de specimene gasite in situl din provincia Hubei situata in centrul Chinei, reprezentand 101 grupuri diferite. Tezaurul de fosile recent descoperit a fost denumit ”Qingjiang biota”. In urma cu circa 542 de milioane de ani, viata pe Pamant s-a diversificat extrem de rapid, o perioada cunoscuta sub numele de explozie cambriana. Aproape toate grupele majore de animale din prezent au aparut la acea vreme.

”Tezaurul pretios ‘Qingjiang biota’ ofera o ocazie interesanta de a explora modul in care conditiile de mediu care au influentat structurarea ecologica si factorii evolutionari in timpul exploziei cambriene”, a declarat Allison Daley, paleontolog la Universitatea din Lausanne din Elvetia, care nu a fost implicata in studiu.

Foto: Science News

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *