Un ticalos! Ieri era un dictator, azi ii este tovaras la catarama

La ultima sedinta de Consiliul Local, care a demonstrat ca dictatura Chereches este foarte aproape de final, s-a mai petrecut un fapt deosebit de interesant pentru politica maramureseana. Avand in vedere ca menestrelii il parasesc rand pe rand, cameleonul cherechesian cauta noi adepti, cu ajutorul carora sa poata conduce din umbra chiparosului aflat in propria sufragerie ostilitatile in Baia Mare. Nici nu a fost nevoit sa caute prea mult, intrucat paturicii locali se ofera singuri. Asa cum, probabil, s-a intamplat si cu liderul PMP-ist, vicepresedintele Consiliului Judetean, Lucian Morar.

Cei doi au venit de mana la sedinta de Consiliu Local in cadrul careia Lucian Morar dorea sa fie martorul intrarii in Coalitia lui Chereches a celor doi viitori consilieri PMP. Scaun langa scaun, smartphone langa smartphone si foarte increzatori, cei doi au asteptat cuminti sa se intample minunea. Care nu a mai venit, pentru ca vremurile in care hotararile se adoptau in Consiliul Local in maniera grindeaniana au apus.

Iritat de situatie, Lucian Morar a incercat sa redea cu voce tare ceea ce-i soptea experimentatul sau coleg de coalitie, dar a fost pus la punct de secretarul Primariei: dura lex, sed lex. Noii consilieri PMP vor fi investiti in functie intr-o sedinta ulterioara.

Asocierea dintre cei doi este suspecta. Nu cu mult timp in urma, pentru Lucian Morar, Chereches era un “tovaras” care “incearca sa-i faulteze pe toti cei pe care nu-i poate controla”. Aceasta in conditiile in care fostul presedinte Traian Basescu a spus despre Chereches ca este un “ticalos”, iar discursul electoral al PMP-ului la alegerile locale din iunie, prin vocea actualului senator Iustin Talpos, a fost extrem de virulent fata de dictatura edilului baimarean, acesta fiind principalul motiv pentru care PMP-ul a castigat doua posturi de consilier local.

Iar mai recent, in plina campanie pentru alegerile parlamentare din decembrie, anul trecut, Morar trambita ca e necesara demiterea lui Catalin Chereches din randurile Miscarii Populare, primarul aflat atunci in arest la domiciliu ajungand intamplator in randurile partidului lui Traian Basescu, in urma fuziunii cu UNPR.

Oare ce l-a determinat pe vicepres-ul judetean sa se alieze cu “ticalosul tovaras”, in ciuda baimarenilor care au votat cu PMP si a liderului partidului sau? Putem spune, folosind o terminologie “de specialitate”, ca exista suspiciunea rezonabila a existentei unor intelegeri pokeriste referitoare la ceva posturi sau functii in admnistratia publica locala sau judeteana. Sau poate raspunsul este mult mai simplu: unirea in cuget si-n simtiri.

Vladimir POPESCU

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. Elena

  Luciene Morar, îl faci de râs pe tatăl tău, de care, sub aspectul valorii, te despart ani lumină… Chiar cu penalul Cherecheș ți-ai găsit să te înhâitezi? Niciodată nu ai știut ce înseamnă bunul simț. Ai crezut că vei izbuti în viață cu obrăznicia. Pune mâna pe carte, cât despre cei șapte ani de-acasă…

  Reply
 2. Danny

  Obraznicia si infatuarea sunt doua caracteristici esentiale ale acestui politician de mucava,care, este Morar.Il intereseaza functiile si castigurile de ordin ,material ,tipul arivistului de lume noua .Cu un asemenea conducator maramuresenii pot astepta mult si bine bunastarea.

  Reply
 3. Pop Grigore Lad

  Amu unde-s parlamentarii PMP? Ce ne spun despre asta? Asta vinde partidul cuiva vrea el???

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1