Un utilizator din cinci considera ca este amenintat in online

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

site-internetDoar un utilizator din cinci considera ca este amenintat in mediul online, iar unul din trei a cazut victima unei escrocherii, se arata intr-un comunicat de presa al Kaspersky remis, luni, AGERPRES.

“Doar un utilizator din cinci (21%) considera, in prezent, ca este amenintat de ceva in mediul online. In acelasi timp, aproape o treime dintre utilizatori (29%) au cazut victime unor escrocherii ale infractorilor cibernetici (de exemplu, 8% dintre utilizatori s-au confruntat cu spargerea conturilor, iar 22% — cu infectarea cu malware a dispozitivelor). Cu toate acestea, doar 60% dintre utilizatori au solutii de securitate instalate pe toate dispozitivele folosite pentru a accesa Internetul”, se arata in document.

Potrivit acestuia, multi utilizatori subestimeaza amenintarile cibernetice chiar si dupa ce se confrunta cu ele, iar aceasta atitudine le afecteaza, inevitabil, siguranta.

“Multi utilizatori nu se asteapta — credem noi — sa se confrunte personal cu amenintari cibernetice, asa ca nu isi instaleaza solutii de securitate pe dispozitive si se comporta imprudent in mediul online. Acest lucru ii transforma intr-o prada usoara pentru infractorii cibernetici. 29% dintre utilizatori au fost afectati de amenintari online. Facem apel la toti utilizatorii sa se informeze mai mult si sa adopte o atitudine responsabila, pentru protectia lor si a celor dragi” a declarat Andrei Mochola, head of consumer business la Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab a lansat Kaspersky Cybersecurity Index — primul raport global care masoara nivelul amenintarilor cibernetice cu care se confrunta utilizatorii de Internet.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1