Un val de frig polar a lovit nordul Statelor Unite

PNL

Milioane de locuitori din nordul Statelor Unite, confruntati cu un val de frig istoric, vor avea de infruntat miercuri temperaturi resimtite de pana la -50 grade Celsius, care vor duce la inchiderea scolilor, suspendarea serviciilor postale si intreruperea traficului aerian, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Locuitorii regiunii “Midwest” se vor confrunta la primele ore ale diminetii cu temperaturi resimtite de -21 grade Celsius la Pittsburgh, in Pennsylvania (est), de – 45 de grade Celsius la Chicago sau de -50 de grade Celsius la Grand Forks, in Dakota de Nord, nu departe de granita cu Canada, conform prognozei Weather Channel.

Confruntata cu perspectiva deteriorarii conditiilor meteo, posta americana (US Postal Service) a indicat ca va suspenda livrarea corespondentei in sase state din regiune, potrivit CNN. Cele sase state sunt Illinois, Iowa, Minnesota, Dakota de Nord, Dakota de Sud si Wisconsin.

Potrivit relatarilor aparute in presa, valul de frig glacial care a coborat de la Cercul Arctic si s-a indreptat spre coasta de est a SUA a facut deja trei morti.

Zeci de milioane de persoane sunt ingrijorate de alerta de frig polar emisa in mai multe state din “Midwest”, de la Dakota de Nord pana la Ohio, care ar putea aduce cele mai scazute temperaturi din ultimii 20 de ani, potrivit Weather Channel.

“In frumoasa regiune Midwest, temperaturile resimtite ating -60 grade (Farenheit, -51 grade Celsius), cele mai scazute inregistrate vreodata”, a avertizat luni dimineata presedintele Donald Trump.

In orasele Des Moines (Iowa), Chicago si Milwaukee, temperaturile ar putea ajunge pana la -29 grade Celsius. Pentru Chicago, ar fi prima data din ianuarie 1994, potrivit statisticilor Weather Channel. Pe aeroportul O’Hare din metropola, ninsorile continua de 13 zile consecutiv – un record inregistrat ultima data in iarna lui 1978-1979.

Valul de frig va fi insotit de rafale puternice de vant care ar putea provoca degeraturi pe pielea neacoperita in doar cateva minute, potrivit aceluiasi Weather Channel.

Frigul, insotit de caderi masive de zapada, a provocat luni inchiderea scolilor din Wisconsin, Michigan, Indiana, Illinois si Iowa, in timp ce bisericile si centrele sociale si-au anulat activitatile extracurriculare.

In Wisconsin, instantele si majoritatea institutiilor au fost inchise luni.

De asemenea, peste 2.000 de zboruri nationale si internationale au fost anulate pentru zilele de marti si miercuri, potrivit site-ului FlightAware.

In localitatea Winnipeg, din provincia Manitoba – una dintre provinciile canadiene cele mai afectate de frig -, temperaturile resimtite in dimineata zilei de marti ajunsesera la -50 grade Celsius. Majoritatea scolilor din provincie au ramas inchise toata ziua, o situatie exceptionala intr-o regiunea unde unitatile scolare raman in general deschise chiar si la temperaturi de -30 grade Celsius.

O furtuna de zapada s-a abatut marti asupra Montrealului, insotita de rafale de vant de peste 50 km / h, ceea ce ar putea duce la scaderea mercurului in termometre pana la -27 grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Si in nord-estul Statelor Unite a nins marti dupa-amiaza. In regiunea capitalei federale Washington, administratiile federale si scolile au fost inchise mai devreme

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1