Una din 200 de persoane din Marea Britanie este fara adapost

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Una din 200 de persoane din Marea Britanie este fara adapost, adica o crestere de 4% in mai putin de un an, in pofida angajamentelor guvernului de a reglementa aceasta problema, a anuntat joi organizatia de caritate Shelter, citata de Reuters, informeaza AGERPRES.

Potrivit organizatiei, vina pentru aceasta crestere o poarta majorarea chiriilor, scaderea alocatiilor sociale si scumpirea locuintelor accesibile, mai ales in orase mari cum sunt Londra si Birmingham.

“Faptul ca 320.000 de oameni din Marea Britanie au cazut victima crizei locuintelor si acum nu au un loc caruia sa-i spuna acasa este de neiertat”, a subliniat Polly Neate, director executiv al Shelter. “Noile cifre arata ca lipsa unui adapost are un efect devastator asupra vietii oamenilor, in intreaga tara”, a insistat ea.

Constatarile organizatiei Shelter survin la cateva zile dupa ce raportorul special al ONU pentru saracia extrema si drepturile omului a stabilit ca reducerile de cheltuieli decise de guvernul de la Londra au generat “multa nenorocire”. Cifrele publicate se refera la primul trimestru din 2018 si la cei care sunt cazati in adaposturi temporare, hosteluri sau locuinte sociale, precum si la cei fara adapost.

Potrivit datelor guvernamentale, numarul celor fara adapost a crescut in ultimii sase ani in Anglia, in prezent 80.000 de familii fiind gazduite in locuinte temporare, inclusiv 120.000 de copii. Pentru a rezolva problema, guvernul s-a angajat sa cheltuiasca 9 miliarde de lire pentru construirea de locuinte accesibile, iar anul trecut parlamentul britanic a adoptat o lege prin care guvernele locale sunt obligate sa ajute persoanele fara adapost.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *