Una din cinci persoane crede ca femeile sunt inferioare barbatilor, potrivit unui studiu global

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Una din cinci persoane la nivel global considera ca femeile sunt inferioare barbatilor si ar trebui sa stea acasa, precum si ca barbatii sunt mai capabili la locurile de munca si la studii, releva un studiu realizat de institutul Ipsos MORI si dat publicitatii marti, in ajunul Zilei internationale a femeii, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Aproape toate cele 17.550 persoane intervievate au fost de acord ca barbatii si femeile ar trebui sa aiba drepturi egale, insa trei din patru respondenti considera ca femeile se confrunta in continuare cu inegalitate sociala, politica si financiara.

‘Este incurajator faptul ca majoritatea atat a barbatilor, cat si a femeilor la nivel global cred in egalitatea de sanse (…) insa, in acelasi timp, majoritatea considera ca nu putem vorbi inca de o reala egalitate a drepturilor’, a comentat Kully Kaur-Ballagan, director al Ipsos MORI.

In 24 de tari — printre care Brazilia, Canada, Rusia, Marea Britanie, India si Suedia — peste jumatate dintre intervievati s-au descris ca ‘feministi’, dar un sfert s-au declarat ‘speriati’ sa-si sustina opiniile in favoarea drepturilor femeilor.

Aproximativ jumatate dintre respondentii din China, Rusia si India au fost de parere ca barbatii sunt superiori femeilor si mai buni la a castiga bani si in performantele scolare.

UN Women, entitatea ONU pentru egalitatea de gen, considera decalajul salarial intre barbati si femei, de 24 procente, drept ‘cel mai mare jefuitor’ al femeilor, mentioneaza Reuters.

De asemenea, potrivit unui studiu pe 2016 al Forumului Economic Mondial (World Economic Forum), daca ritmul actual de reducere a decalajului se mentine, egalitatea economica intre barbati si femei va fi atinsa in 170 de ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole