Unde ai putea sa mergi vinerea aceasta? Zorba`s Dionysos, dupa Nikos Kazantzakis se joaca la Teatrul Municipal Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Daca va ganditi inca de pe acum ce ati putea face intr-o seara de vineri, ceva mai friguroasa, ati putea opta pentru Teatrul Municipal Baia Mare unde, in 25 ianuarie, spre exemplu, se joaca piesa Zorba`s Dionysos, dupa Nikos Kazantzakis. Piesa va incepe la ora 19.00 si se va incheia la ora 21.30.

Cateva cuvinte despre piesa de teatru, va spune Ana Liliana Ilea: „ Zorba’s Dionysos este o punere in scena libera, dupa un scenariu inspirat de opera lui Nikos Kazantzakis. Spectacolul decanteaza intamplari si fapte din viata neasemuita a legendarului Zorbas, figura dionisiaca de grec adevarat ce a adunat in jurul sau personaje pitoresti, pe care le-a invatat sa iubeasca viata si sa inteleaga moartea. Fie ca a fost vorba despre femeile pe care le-a sedus cu usurinta de-a lungul vietii, fie ca a fost vorba despre preotii, calugarii si stapanii pe care i-a intalnit in peregrinarile sale, Zorbas s-a impus in fata tuturor ca un personaj ale carui invataturi au prins aripi in sufletul oamenilor.

In spectacolul lui Marcel Top, Zorbas e viu, traieste in fiecare dintre noi si, asemeni zeului Dionysos, asteapta sa fie invocat si chemat la o cana cu vin. Un spectacol antropologico-holografic, care reconciliaza Orientul cu Occidentul, surprinzand peripetiile unui erou colectiv, calauzit de mare, un saman – la fel ca Don Juan-ul lui Carlos Castaneda. Grecia, Turcia, Serbia, Romania isi dezvaluie parfumul lor specific, in care ancestralul se amesteca organic cu modernismul.

Marea Trecere, Sacrul si Profanul, ritualurile zilnice se succed dinamic intr-o tectonica a civilizatiilor. O adevarata odisee care ne vorbeste despre comuniune, dar si despre intoleranta cu efecte tragice asupra comunitatii. Un spectacol care te invata cum sa respiri aerul pur al clipei traite ca iluminare.”

Pretul unui bile teste de 10 lei. Rezervari se pot face si telefonic la numarul 0736 216 437, astfel:

Luni – Vineri: 11.00 – 16.00
Sambata: 12.00 – 13.00
Email: rezervari@teatrulbm.ro

Trebuie sa mai stiti faptul ca rezervarile se ridica cu cel putin 30 de minute inainte de inceperea spectacolului, iar in ziua desfasurarii spectacolului, nu se mai fac rezervari.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole