Unele hipermarketuri incearca sa renegocieze taxele cu furnizorii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

supermarketUnele hipermarketuri incearca sa renegocieze taxele cu furnizorii pentru a suplini viitoarele reduceri de pret, ca urmare a aplicarii cotei reduse de TVA la alimente de la 1 iunie, a declarat, vineri, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN), Aurel Popescu.

“Unele hipermarketuri incearca sa renegocieze taxele cu furnizorii, ceea ce e o smecherie aici si trebuie sa nu o acceptam. Adica ei se afiseaza ca reduc pretul la raft cu 12% sau cu cat o fi din TVA, iar in schimb cer taxe suplimentare si majorarea taxelor existente ca sa suplineasca aceasta diferenta. Deja avem doua semnale foarte importante si o sa sesizam Consiliul Concurentei si toate organele statului pentru ca nu este posibil sa faca asa ceva. Ne vom bate serios pe tema aceasta”, a spus Aurel Popescu, prezent la o conferinta organizata de Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara.

De asemenea, acesta a subliniat ca exista si cateva semnale ca unele magazine incearca sa mareasca preturile, premergator reducerilor de TVA de la 1 iunie.

“Sa stiti ca noi facem o masurare foarte atenta a pietei. De la data de cand a aparut ordonanta, saptamanal fotografiem toate preturile, fiecare pe domeniul lui”, a afirmat Aurel Popescu.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2