Ungaria a majorat bugetul de cheltuieli pentru aparare pe 2018

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ungaria a decis sa majoreze bugetul de cheltuieli militare cu aproape 100 de miliarde de forinti (324 milioane de euro) care vor fi alocati anul viitor pentru dezvoltare, transmite marti MTI, citand cotidianul Magyar Idok, informeaza AGERPRES.

In total, bugetul ungar pentru 2018 consacrat apararii este de 428 miliarde de forinti (circa 1,4 miliarde euro), adica echivalentul a 1,05% din produsul intern brut (PIB). Aceasta inseamna cu 73,6 miliarde de forinti (circa 240 milioane euro) — sau 21% — mai mult comparativ cu anul in curs, mentioneaza cotidianul, care citeaza un comunicat al Ministerului Apararii de la Budapesta.

Programele de dezvoltare avute in vedere de autoritatile ungare cuprind modernizarea armamentului pentru operatiuni de lupta si a echipamentelor personale ale militarilor, dar si cresterea efectivelor de rezervisti pe baza de voluntariat.

Ministerul mai noteaza in acelasi comunicat ca gestionarea presiunii migratiei va ramane una din misiunile fortelor armate ale Ungariei, scop in care au fost pusi deoparte 25 de miliarde de forinti (circa 81 milioane de euro) pentru operatiuni de acest tip.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *