Ungaria: Opozitia il critica pe prim-ministrul Viktor Orban pentru discursul de la Baile Tusnad

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

OrbanPartidele de opozitie din Ungaria au criticat remarcile facute de prim-ministrul Viktor Orban sambata la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad (Tusnadfurdo), in Tinutul Secuiesc, centrul Romaniei, noteaza agentia MTI citata de Agerpres.

Partidul radical nationalist Jobbik a declarat ca prim-ministrul ar trebui sa initieze modificarea tratatului fondator al UE sau a tratatului de aderare a Ungariei.

Jobbik a adaugat ca daca Orban “este cu adevarat preocupat de autodeterminarea nationala in Europa”, ar trebui sa reinstituie politia de frontiera (cu statele Schengen n.r.) si sa asigure ca imigrantii economici care sosesc in Ungaria pot fi trimisi inapoi de unde au venit.

Vicepresedintele formatiunii Daniel Karpat a declarat ca guvernul Orban “vorbeste mult dar nu face nimic”.

Potrivit partidului Együtt, prim-ministrul a facut remarci “naucitoare” in ziua de inchidere a evenimentului. Nora Hajdu, inalt responsabil al partidului, a afirmat intr-un comunicat ca Orban “a spus unele lucruri intr-adevar oribile, dar si o multime de cuvinte goale”.

Hajdu a adaugat ca remarcile premierului in legatura cu politicienii de stanga carora “nu le plac” ungurii sunt “groaznice”. Ea a spus ca prim-ministrul “a dovedit inca o data” ca este imposibil sa cooperezi cu el. Orban “nu ii ia in considerare pe cei care nu sunt de acord cu el si fac parte din natiune”. “Orban nu este un intelectual european, el nu reprezinta valorile europene si se indreapta spre Est”, a adaugat Hajdu.

La randul sau, Partidul Liberal din Ungaria (MLP) l-a acuzat pe Orban de instigare la xenofobie, cautand sa-si faca dusmani si creand o situatie de alarma — un comportament bine-cunoscut de toti cei care sunt familiarizati cu istoria interbelica a Ungariei. “In acest an, prim-ministrul si-a gasit dusmanii la Bruxelles, (formatiunile) de stanga si africanii infometati”, a declarat partidul, citat de MTI.

Viktor Orban, a vorbit sambata, la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, despre fenomenul migrationist, spunand ca este o amenintare la adresa Ungariei si Europei si pune in pericol siguranta cetateanului, intrucat contribuie la raspandirea terorismului si la cresterea somajului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *