Ungaria si-a reluat sprijinul pentru aderarea Romaniei la OECD

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat luni ca Ungaria si-a reluat sprijinul pentru aderarea Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), dupa ce presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca situatia de la Liceul Catolic din Targu Mures va fi rezolvata printr-o hotarare de guvern sau lege, pentru anul scolar viitor, informeaza MTI, transmite AGERPRES.

Peter Szijjarto a precizat ca a avut o convorbire telefonica si cu omologul sau roman, Teodor Melescanu, care a multumit Guvernului de la Budapesta pentru reluarea sprijinului sau si a dat asigurari ca Executivul de la Bucuresti va face totul pentru solutionarea situatiei de la Liceul Catolic din Targu Mures.

La o reuniune a OECD care a avut loc la inceputul lunii septembrie, autoritatile ungare nu au sprijinit candidatura Romaniei pentru un post de membru al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), in urma suspendarii activitatii Liceului Teologic Romano-Catolic din Targu Mures.

Liviu Dragnea a anuntat, sambata, pe Facebook, ca a discutat la telefon cu premierul ungar, Viktor Orban, despre situatia de la Liceul Catolic din Targu Mures si l-a asigurat pe acesta ca problema aparuta “va fi rezolvata”.

Infiintata in anul 1961, OECD joaca un rol de consiliere pentru guvernele tarilor puternic dezvoltate, in materie de politica economica, sociala si de guvernare. Cele 35 de state membre OECD detin impreuna aproximativ 60% din economia mondiala, 70% din comertul mondial si 20% din populatia lumii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *