Ungaria si-a repatriat rezerva de aur

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Banca Nationala a Ungariei (NBH) a anuntat marti ca a finalizat repatrierea, de la Londra la Budapesta, a rezervei de aur a Ungariei, informeaza agentia MTI, transmite AGERPRES.

A fost repatriata o cantitate de aproximativ 100.000 de uncii (aproape trei tone) de metal pretios care, la cursul actual de schimb, are o valoare de 130 de milioane de dolari.

In opinia Bancii Nationale a Ungariei, pastrarea rezervei de aur in interiorul tarii poate consolida si mai mult increderea pietelor financiare in Ungaria. NBH adauga faptul ca si alte banci centrale din Europa, precum cele din Olanda, Germania si Austria, au decis sa repatrieze o parte din rezervele lor de aur.

In cazul Romaniei, rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au crescut cu 4,7%, la 35,073 miliarde de euro, in februarie comparativ cu nivelul de la finalul lunii ianuarie. Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale valoarea acesteia s-a situat la 3,6 miliarde de euro. Totodata, rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur), la 28 februarie 2018, au fost de 38,673 miliarde de euro, fata de 37,095 miliarde de euro, la 31 ianuarie 2018.

Mai mult de jumatate din rezerva de aur a Bancii Nationale a Romaniei este depozitata in afara granitelor tarii, in principal la Londra.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *