Ungaria va depozita gaze naturale pentru Gazprom

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ungaria va stoca gaze naturale pentru grupul energetic rus Gazprom, pentru a ajuta firma ruseasca sa-si indeplineasca angajamentele cuprinse in contractele pe termen lung in situatia in care vor fi probleme cu rutele normale de transport, a anuntat vineri compania ungara de stat Hungarian Electricity Works (MVM), transmite Wall Street Journal citat de Agerpres.

Una din principalele rute pentru transportul gazului natural rusesc spre Europa trece prin Ucraina. In data de 16 iunie, grupul rus Gazprom a introdus o schema de plata in avans pentru gazele naturale livrate Ucrainei, dupa o disputa pe tema datoriilor partii ucrainene. Aceasta decizie a provocat ingrijorari cu privire la posibilitatea aparitiei unor intreruperi in livrarile de gaze naturale rusesti spre UE via Ucraina.

‘In pofida conflictului dintre Rusia si Ucraina, livrarile de gaze naturale dinspre Rusia spre Ungaria nu sufera intreruperi iar partenerul rus isi indeplineste obligatiile contractuale’, a anuntat MVM. Firma ungara de stat a precizat ca in conformitate cu un acord convenit cu Gazprom Export LLC, Ungaria va stoca 700 milioane metri cubi de gaze naturale pentru Gazprom. Din cantitatea mentionata, aproximativ 135 milioane metri cubi au ajuns deja in facilitatile de stocare din Ungaria. MVM a adaugat ca prin stocarea de gaze pentru Gazprom, gradul de umplere a depozitelor din Ungaria va creste cu peste 10%, ceea ce va mari plasa de siguranta a Ungariei inaintea iernii, in timp ce comisioanele platite de Gazprom pentru serviciile asigurate de MVM vor creste profiturile inregistrate de divizia de gaze a MVM.

Ungaria este puternic dependenta de gazul natural rusesc. Consumul anual al Ungariei este de aproximativ noua miliarde metri cubi, majoritatea fiind livrate prin Ucraina. Productia interna a Ungariei se ridica la 1,5 miliarde metri cubi anual iar depozitele pot stoca aproximativ sase miliarde metri cubi de gaze naturale.

Gazprom, cel mai mare producator mondial de gaze naturale, asigura o treime din necesarul de gaze naturale al Europei si jumatate din aceste livrari trec prin Ucraina. Anul trecut, grupul rus a livrat Europei o cantitate de 162,7 miliarde de metri cubi via Ucraina, Belarus si Turcia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *