Ungaria va infiinta pana in ianuarie 2020 un nou sistem de tribunale administrative

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ungaria va infiinta pana in ianuarie 2020 un nou sistem de tribunale administrative si in acest an va adopta un cadru legislativ pentru acest sistem, a declarat joi ministrul ungar al justitiei, Laszlo Trocsanyi, citat de Reuters, informeaza AGERPRES.

Potrivit ministrului ungar, vor exista opt tribunale regionale si o noua inalta curte administrativa.

“Dorim sa cream un sistem de curti administrative foarte eficient”, a adaugat Trocsanyi.

Acesta a respins preocuparile in sensul ca posturile de judecator din noile tribunale vor fi ocupate de magistrati loiali guvernului condus de Viktor Orban.

“Ma vad nevoit sa resping afirmatiile ca guvernul va selecta anumite persoane (pentru a deveni judecatori) care sa ia decizii in favoarea guvernului”, a asigurat ministrul. “Cand am depus juramantul in parlament, am jurat ca ma voi consacra pregatirii de legi care sa fie conforme cu statul de drept”, a subliniat el, adaugand ca independenta judecatorilor este garantata in Constitutia tarii.

Anuntul vine dupa ce saptamana trecuta Parlamentul European, reunit in sesiune plenara la Strasbourg, a denuntat punerea in pericol a valorilor democratice de catre Ungaria si a cerut Comisiei Europene sa reactioneze prin lansarea asa-numitei proceduri a articolului 7, in baza unui raport elaborat de eurodeputata ecologista Judith Sargentini care detaliaza o lista lunga de ‘ingrijorari’ referitoare la incalcarea libertatilor si valorilor UE in presa, in universitati, impotriva minoritatilor, a migrantilor, dar si in materie de coruptie si de independenta a justitiei.

Laszlo Trocsanyi a mai notat joi ca tribunalele administrative fac parte din sistemul judiciar al mai multor state din Uniunea Europeana, inclusiv Austria si Franta, si a insistat ca noii magistrati vor fi alesi pe baza competitivitatii demonstrate prin examen.

El a mai mentionat ca Ungaria are in vedere diverse modele pentru desemnarea judecatorilor, dar in ce-l priveste il considera cel mai apropiat de cel ungar pe cel folosit in Austria, unde ministrul justitiei are doar un rol limitat in ce priveste numirea magistratilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *