septembrie 20, 2021

Ungaria: Viktor Orban avertizeaza impotriva “Statelor Unite ale Europei”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Crearea unor “State Unite ale Europei” ar insemna transformarea regiunii intr-un “continent pentru imigranti incluzand o Ungarie tara de destinatie a imigrantilor”, a declarat luni premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI, informeaza AGERPRES.

Viktor Orban, care a luat cuvantul la o lansare de carte la Academia ungara de stiinte de la Budapesta, a avertizat impotriva “incercarilor” de ingradire a competentelor statelor membre si de construire a unor “State Unite ale Europei”.

Potrivit premierului ungar, Comisia Europeana “s-a declarat deschis organism politic”, dar prin “renuntarea la impartialitate” va determina distrugerea cooperarii in interiorul comunitatii intrucat va “institutionaliza standardele duble in folosul statelor mari si in detrimentul celor mai mici”.

Orban a afirmat, ca exemplu de folosire a standardelor duble, ca UE nu a sanctionat membri ai sai mai mari pentru diverse nereguli, mentionand ca Bruxelles-ul nu a lansat proceduri cand deficitul bugetar al Frantei a depasit plafonul impus si singura explicatie data atunci de Comisie a fost ca “Franta este Franta”.

El a amintit de asemenea ca executivul UE a lansat o procedura de infringement impotriva Ungariei cand Budapesta a decis pensionarea judecatorilor varstnici, in cadrul reformei judiciare din 2011-2012, in schimb a salutat “cu entuziasm” o masura similara luata in Italia in vederea accelerarii procedurilor din justitie.

Premierul ungar a acuzat totodata CE ca a “intervenit” in campania electorala din Ungaria si ca are o atitudine critica fata de guvernul de la Budapesta pentru ca nu-si ascunde parerea despre unele decizii ale justitiei.

“Tuturor statelor UE ar trebui sa li se aplice aceleasi reguli”, a conchis Viktor Orban, adaugand ca “Europa ar trebui sa devina din nou o Europa a bunului simt si impartialitatii”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2