Ungureanu: Am decis sa primesc functia de prim-vicepresedinte in cadrul PDL

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele Fortei Civice, Mihai-Razvan Ungureanu, a anuntat duminica ca a decis sa accepte functia de prim-vicepresedinte in cadrul PDL, adaugand ca nu renunta la candidatura sa pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, transmite Agerpres.

“Am decis sa primesc functia de prim-vicepresedinte din cadrul PDL. Trebuie sa va spun ca nu am participat la negocieri si ceea ce s-a obtinut este meritul si responsabilitatea colegilor mei din FC si a viitorilor colegi din PDL. In discutiile pe care le-am avut cu actuala conducere a PDL mi-am exprimat optiunea pentru a fi membru simplu, dar din respect pentru colegii mei din echipa de negociere a FC, din respect pentru asteptarile foarte inalte ale viitorilor nostri colegi din PDL si ca garantie a implicarii noastre totale in constructia de viitor politic al dreptei ma vad nevoit sa accept aceasta functie.

Aceasta functie are un caracter relativ temporar pentru ca in urma contopirii celor doua partide mari, PNL si PDL, echipa de conducere a viitorului partid va avea o cu totul alta structura care va rezulta in urma alegerilor firesti din interiorul structurii viitoare”, a declarat Ungureanu, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca nu a renuntat la candidatura pentru alegerile prezidentiale din luna noiembrie.

“Nu am renuntat la candidatura la Presedintie, dar vreau sa fiu rezonabil, daca e vorba de sondaje in momentul de fata sondajele il evidentiaza cu potential de victorie pe Klaus Iohannis, pe locul doi sunt eu, pe locul trei este Catalin Predoiu. Echipa de negociere nu a discutat includerea in vreun sondaj pentru ca nu am fi ajuns decat la aceasta evidenta. (…) Nu ar fi fost nici corect, nici bine pentru constructie si pentru mersul fuziunii intre FC si PDL ca intre Catalin Predoiu si mine sa apara aceiasi situatie care este astazi intre Crin Antonescu si Klaus Iohannis. (…) Consider ca pot indeplini criteriile de reprezentare a candidatului la prezidentiale si de onorare a functiei celei mai inalte magistraturi din stat, de aici incolo, insa, decizia partidelor devine suverana”, a aratat Ungureanu.

Senatorul a adaugat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru ca alegerile prezidentiale din noiembrie “sa nu se transforme intr-un Stalingrad al dreptei” si il va sprijini cu tot ceea ce are la indemana pe viitorul candidat unic al dreptei, indiferent cine va fi acesta.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2