Ungurii, incurajati sa mearga la lucru cu bicicletele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministerul Dezvoltarii Nationale din Ungaria a lansat impreuna cu Clubul national de ciclism o campanie care urmareste sa-i incurajeze pe unguri sa mearga in fiecare zi la lucru cu bicicleta, relateaza marti agentia MTI citata de Agerpres.

Secretarul de stat Pal Volner a subliniat in deschiderea campaniei, care a fost lansata chiar de Ziua Pamantului, ca guvernul acorda o importanta sporita deplasarii cu bicicleta, fapt demonstrat de cei 500 de kilometri de banda pentru biciclisti construiti sau renovati in ultimii patru ani.

Mai mult, potrivit oficialului ungar, in 2015 ar putea incepe construirea unui tronson al drumului international pentru biciclete EuroVelo6, intre Budapesta si granita cu Austria. Totodata, va mai fi construita o bretea pentru biciclete intre Budapesta si zona lacului Balaton, iar drumul pentru biciclete care inconjoara lacul va fi finalizat.

Presedintele Asociatiei nationale de ciclism, Janos Laszlo, a precizat ca la Budapesta numarul celor care folosesc biciclete a crescut cu 30%-40% pe an in ultimii ani.

La randul sau, directorul companiei feroviare ungare MAV-START, Csaba Ungvari, a afirmat ca trenurile din Ungaria transporta anual 360.000 de persoane cu biciclete si compania sa intentioneaza sa introduca inainte de sfarsitul acestui an noi trenuri Flirt, pentru a facilita transportul bicicletelor intre zona metropolitana a Budapestei si localitatile apropiate.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2