septembrie 18, 2021

UNICEF: Pandemia a perturbat viaţa a milioane de copii din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Pandemia de COVID-19 a avut un impact puternic asupra vieţii a zeci de milioane de copii din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (MENA), relevă un raport al UNICEF publicat vineri, preluat de dpa, informează AGERPRES.

Date citate de Fondul ONU pentru copii arată că “pandemia a avut un impact complex asupra bunăstării, nutriţiei, sănătăţii mintale şi educaţiei copiilor”.

Cu peste 3 milioane de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus în regiunea MENA, COVID-19 a “perturbat enorm” viaţa a zeci de milioane de copii din regiune.

“Restricţiile de deplasare şi închiderea şcolilor au avut un impact drastic asupra rutinelor zilnice ale copiilor, asupra interacţiunilor lor sociale şi în final asupra sănătăţii lor mintale”, a subliniat Ted Chaiban, director regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa.

Acesta a avertizat că, pe măsură ce pandemia continuă, efectele ei asupra copiilor se vor amplifica.

“Este imperios necesar să încercăm să identificăm soluţii creative pentru a contracara impactul COVID şi pentru a ne susţine copiii cu îngrijire psiho-socială, învăţământ mixt sau online şi măsuri de protecţie socială, inclusiv transferuri de bani”, a adăugat responsabilul UNICEF.

Pandemia le-a creat copiilor din regiune dificultăţi în plan mintal şi emoţional, notează UNICEF.

Raportul menţionează că din cauza pandemiei numărul copiilor care trăiesc în sărăcie în regiunea MENA ar putea ajunge la 60,1 milioane până la sfârşitul acestui an, comparativ cu 50,4 milioane înainte de apariţia crizei virusului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2