UNICEF: Peste 500.000 de copii au nevoie de ajutor umanitar in Libia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste jumatate de milion de copii au nevoie de ajutor umanitar in Libia din cauza conflictului in desfasurare si a colapsului economic din tara, a anuntat Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), relateaza vineri Xinhua, informeaza AGERPRES.

„La sase ani de la declansarea crizei in Libia, peste 550.000 de copii au nevoie de ajutor din cauza instabilitatii politice, a conflictelor continue si a colapsului economic”, a declarat Geert Cappelaere, directorul UNICEF pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, intr-un comunicat dupa prima sa vizita in Libia.

„Violentele intense din unele parti ale tarii au fortat familii sa-si paraseasca casele. Mai mult de 80.000 de copii sunt stramutati si copiii migranti din Libia sunt extrem de vulnerabili la abuz si exploatare, inclusiv in centrele de detentie”, a adaugat el.

Din 2011, UNICEF si-a extins campania de ajutor pentru a raspunde nevoilor copiilor din Libia.

Geert Cappelaere a precizat ca peste 1,3 milioane de copii au fost vaccinati impotriva poliomielitei anul trecut. UNICEF si partenerii sai, inclusiv institutiile nationale, au reusit sa continue campania de imunizare chiar si atunci cand violentele erau la cel mai ridicat nivel.

UNICEF a reiterat faptul ca bunastarea copiilor din Libia ar trebui sa fie o prioritate pentru autoritati, societatea civila si comunitatea internationala.

„In interesul copiilor, UNICEF cere o solutionare politica imediata a crizei si stoparea violentelor”, a mai spus Cappelaere.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2