Unitatea de primiri urgențe a spitalului din Oradea, reabilitată cu 32 de milioane de lei arată ca în Occident

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Lucrările de construcție a noii Unități de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Județean din Oradea s-au finalizat, iar în câteva zile se vor semna toate documentele necesare recepţiei şi autorizării spațiului, a anunțat pe Facebook Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, precizează g4media.

Noua UPU are 56 de paturi, pacienţii cu afecţiuni grave beneficiind de boxe individuale. Această unitate, printre cele mai moderne din ţară, este prima din România care are o sală de decontaminare, precum şi o sală de resuscitare. De asemenea, este dotată cu un izolator pentru pacienţi în stare critică, ce va putea fi folosit pentru bolnavii de Covid-19.

„Până la sfârșitul săptămânii viitoare, personalul medical, care azi preia pacienții în containerele din parcarea spitalului, se va muta în noul spaţiu. Sunt convins că în noile condiții, având spații suficiente, toate circuitele medicale fiind asigurate, cu dotări de ultimă generație, asistenții şi medicii ce vor prelua urgențele vor asigura pacienților servicii medicale de calitate”, a transmis Ilie Bolojan.

Investiţia este rezultatul unui parteneriat între Spitalul Judeţean, Ministerul Sănătăţii şi Primăria Oradea, o investiție care se ridică la aproximativ 32 milioane de lei, 58% din această valoare fiind asigurată de Ministerul Sănătății, iar 42% de Primăria Oradea.

FOTO FB Ilie Bolojan

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *